top of page

Oksskolten 1916 moh

Bli med å bestige Nord-Norges høyeste fjell. En lang tur i vakkert og variert brelandskap. 

Oksskolten med sine 1916 meter over havet er Nord-Norges høyeste fjell! Et imponerende fjell som omkranses av Okstindbreen og en rekke vakre fjelltopper. For å nå toppen må breen krysses og veien til topps er lang. Men belønningen er mestringsfølelse, glede og om vi er heldige kanskje en av Norges råeste utsikter. Breene våre ligger ofte i nedbørsrike områder så denne turen lar seg ikke gjøre hver dag. 

Hva kan du forvente?

Dette er en lang og krevende tur som fort tar mellom 8-12 timer og er rundt 1500 høydemeter med stigning. For å lykkes kreves det derfor at man har gått en del fjellturer samme år og har med seg godt med mat og drikke. Selv om det kan være varmt og godt når vi starter ved bilene blir det fort ganske kjølig i høyden, man må derfor kle seg godt og ha med ekstra varme klær. Når du først er i området kan det anbefales og tilbringe en natt i telt ved Kjennsvatnet eller ta inn på DNT hytten Kjennsvasshytta, her anbefales det å forhåndsbestille for å være sikret plass. 

Gruppe: Maks 6 stk per guide

Pris: 2500,- per pers hvis 4 deltakere eller flere. 

Drømmer du om andre topper i Okstindan som Tvillingtinden, Vesttinden eller Okstinden? Ta kontakt for en uforpliktende prat. 

Praktisk info

Denne turen forutsetter relativt god fysisk form og du som deltaker må ha med nevnte utstyr for at turen skal kunne gjennomføres. Guiden forbeholder seg retten til å avbryte turen om din sikkerhet ikke kan ivaretas på en forsvarlig måte.

Oppmøte:

Fra Mo i Rana kjør E12 mot Sverige. Ved Umbuktskardet tar du av mot merket vei til Kjennsvatnet i 45 km. Et par km etter Kjennsvasshytta er det merket parkering opp til høyre ved Leirbekkhaugen. 

Inkludert:

- Guide og nødvendig breutstyr som stegjern, isøks, sele og hjelm. 

Ikke inkludert:

- Transport til og fra turstart

- Mat og drikke

- Evt. overnatting

Utstyrsliste

- Solbriller og skyggelue, solkrem

- Vind og vanntett skallbekledning er anbefalt

- Robuste fjellstøvler med ankelstøtte

- Lue, hansker og votter

- Dunjakke / ullgenser

- Stor matpakke, snacks og drikke

- Dagstursekk med plass til sele, stegjern, hjelm og isøks

- Gnagsårplaster

Andre turer

bottom of page