top of page

Brekurs 

Bli med på breeventyr og lær deg det grunnleggende for selv å kunne gjennomføre egne breturer. Se våre forslag til kurs under. 

Brevandring Okstindbreen Nordland

Et brekurs kan passe deg som ønsker å lære deg å ferdes på egenhånd på bre, eller bare ønsker 3 dager med mye læring og fine turer. Kanskje krever drømmefjellet ditt at man krysser bre? Uansett vil du få de grunnleggende ferdighetene til å gjøre egne valg etter dette kurset. Vi kan arrangere brekurs en rekke ulike steder i Nord-Norge. 

Innholdet på kursene vil variere ut i fra lokasjon og hva hver enkelt gruppe ønsker. Vi arrangerer alt fra 3 - 7 dagers brekurs. Som et forslag vil følgende være relevant.

Brekurs Okstindbreen med tur til Oksskolten (1916 moh)

Når veien til Kjensvasshytta åpner litt utpå sommeren er dette et glimrende utgangspunkt for et brekurs. Her har vi enkelt tilgang til Okstindbreen og fine muligheter for å bestige vakre fjell. Oksskolten er Nord-Norges høyeste fjell og en fantastisk topptur når været tillater det.

 

Svartisen, Tåkeheimen 

På Svartisen er det flere muligheter for brekurs. Tåkeheimen er en spesiell hytte ved kanten av Vestre Svartisen, Norges nest største isbre. Å komme seg hit tar en dag og er verdt turen i seg selv. Herfra har man et glimrende utgangspunkt for å lære seg ferdsel på bre og det finnes flere fine topper man kan prøve å bestige underveis. 

Ta kontakt om du ønsker et brekurs.

Datoer 2023:

6-9 juli: 3-dagers brekurs Okstindbreen, ledige plasser

bottom of page