top of page

Brevandring Austre Okstindbreen

Bodø Fjellføring arrangerer breturer på Austre Okstindbreen. Bli med og opplev bresprekker på nært hold, lær hvordan breen er dannet og bruk av øks og stegjern. 

Kun 1,5 time fra Mo i Rana starter turen til Austre Okstindbreen. Her venter en dag med utforskning av den største brearmen på Okstindbreen. Vi arrangerer turer fra juni - september når veien inn til Austre Kjennsvatnet er åpen. 

Hva kan du forvente? 

Bestiller du en guidet tur til Austre Okstindbreen med Bodø Fjellføring er du sikret en kvalifisert guide som setter din opplevelse og sikkerhet i fokus. Etter å ha møtt guiden ved gapahuken på Leirbekkhaugen fordeler vi breutstyr og går opp mot breen. Ta med en sekk hvor du har plass til stegjern, sele, hjelm og isøks. Merk at denne turen foregår i høyfjellet og det er ofte kaldere på breen. Du derfor må ha med klær og utstyr som nevnes i utstyrslisten under, selv på varme sommerdager. 

Det går 300 høydemeter opp fra parkeringen, litt innover før omtrent 100 høydemeter ned til breen, dette tar ca 1,5 time. Selve breturen tilpasses etter gruppen og været, men varer typisk 2-4 timer. På turen tilbake nyter vi utsikten over brefallet og tar oss trygt ned til bilen igjen. 

Med erfaren brefører fra Bodø Fjellfører skredersyr vi en uforglemmelig dag på breen for deg og vennegjengen. Eller er dere kanskje en bedrift som ønsker en ekstra spennende firmatur?  

Hvor: Austre Okstindbreen

Når: Juni - September

Gruppe: Maks 6 stk per guide. For større eller mindre grupper, ta kontakt.

Pris: 2000,- per pers ved 4 stk eller flere. 

Påmelding: Fjellforing@gmail.com 

Praktisk info

Oppmøte:

Fra Mo i Rana kjør E12 mot Sverige. Ved Umbuktskardet tar du av mot merket vei til Kjennsvatnet i 45 km. Et par km etter Kjennsvasshytta er det merket parkering opp til høyre ved Leirbekkhaugen. 

Inkludert:

- Breguide 

- Alt nødvendig breutstyr: Tau, sele, stegjern, isøks og hjelm

Ikke inkludert:

- Transport

- Mat og drikke

- Overnatting

Utstyrsliste

- Fjellsko, som går over anklene.

- Dagstursekk 

- Vind og vanntett skallbekledning, selv på varme sommerdager

- Lue, hansker og votter

- Dunjakke / ullgenser

- Matpakke og drikke

- Solbriller 

Overnatting: 

Turen starter bare noen kilometer fra DNT hytten Kjennsvasshytta, vi anbefaler en natt her når du først tar turen. Book i forveien for å sikre deg plass. Det finne og flere fine teltplasser camp muligheter langs veien.

Guide til Oksskolten eller dagstur Austre Okstindbreen - Ta kontakt for tilbud. 

Andre turer

bottom of page