top of page

Camp Tåkeheimen

Har du kjørt mye på ski, og ønsker å ta steget ut i brattere terreng og rennekjøring? På dette kurset får du prøvd nettopp det med erfarne skiguider som veiledere. 

Vi inviterer til Brattkjøringskurs på Tåkeheimen mai 2024! Begrenset antall plasser.

Bli med på 3 dager hvor bratt skikjøring står i fokus. 

Kort fortalt:

Dag 1


Vi møtes ved Holand hvor vi tar båt over Holandsfjorden til Svartisen gård. Deretter får vi skyss til veis ende hvor gåturen starter. Vi setter jevnt tempo og tar på ski så fort som mulig. Etter 1100 høydemeter ankommer vi Tåkeheimen, vår camp de neste 2 nettene. Har vi overskudd sjekker vi snøforholdene og forbereder oss til neste dag.

 

Dag 2

Etter å ha sjekket hva snøforholdene tillater oss dagen før har vi nok en god ide på hva dagen i dag vil bringe. Fokus vil uansett være på å tilnærme oss bratt terreng og se på ulike måter å gjøre dette på. Timing er nøkkelen for god snø i mai, så her er det solen som bestemmer hvor og når vi kjører ski. 

 

Dag 3

Vi tar opp tråden fra i går og satser på å få kjørt en fin linje eller to før vi pakker sammen og kjører ned mot fjorden. Nevnte vi at vi passerer Engabreen? En av Norges definitivt vakreste brearmer! 

Innhold:

- Rennekjøring

- Snødekkeundersøkelse

- Timing av solinnstråling

- Brattkjøringsteknikk, opp og ned

- Risiko og kosekvensreduserende tiltak

Hvis forholdene tillater og det er nødvendig vil vi benytte tau for å komme oss inn i bratte partier/ komme gjennom skavler. 

Når: 19-21 mai

Hvor: Tåkeheimen ved Svartisen 

Pris: 5900,- per pers

bottom of page